Steris

Bedrijfslid Steris

Binnen onze vereniging hebben we een grote groep bedrijfsleden. Op deze pagina vind je ze allemaal terug. Ook bedrijfsleden zijn heel belangrijk voor SVN, want door kennis te delen met elkaar zorgen we samen voor diverse innovaties binnen ons vakgebied. In deze rubriek komt een bedrijfslid aan het woord. Dit keer is dat Steris Netherlands BV.

Korte introductie van jullie bedrijf. Wie zijn jullie?

Waarschijnlijk zijn wij nog steeds beter bekend onder de naam ‘Cantel’ of ‘Medivators’. Sinds juli 2022 zijn wij overgenomen door Steris en in 2023 zal er door ons hard gewerkt gaan worden om meer bekendheid te gaan geven aan onze nieuwe Steris organisatie. Daarnaast blijven we gewoon doorgaan met waar we goed in zijn. Een toonaangevende partner op het gebied van infectiepreventie en controle.

Sinds wanneer zijn jullie bedrijfslid van SVN en waarom?

Wij zijn al jarenlang bedrijfslid van SVN. Enerzijds om onze eigen organisatie en collega’s te blijven informeren over de nieuwste ontwikkelingen en adviezen in de Nederlandse markt en anderzijds om de leden van SVN ook educatief te kunnen voorzien in ons vakgebied infectiepreventie en controle.

Wat is de toegevoegde waarde van de door jullie geleverde producten en/of diensten en wat maakt dit zo uniek?

Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van totaaloplossingen en producten rond het reinigen en desinfecteren van endoscopen. Elke dag zetten wij ons in voor de bescherming van patiënten door infectierisico’s te minimaliseren of te vermijden. Naast het leveren van deze totaaloplossingen als producent en leverancier, zijn wij ook een partner op het gebied van educatie. We hebben verschillende online e-learnings ontwikkeld voor onze klanten, we komen graag on-site en kijken mee in het proces voor eventuele verbeteringen en 1x per maand bieden wij onze educatieve online lunchsessie aan. Deze sessie kan door iedereen vrijblijvend en gratis worden gevolgd via Teams en dit is een afwisseling van onze eigen educatieve content als ook gastsprekers met actuele thema’s.

Hoe kijken jullie als bedrijfslid naar de toekomst voor wat betreft innovaties, ontwikkelingen of andere belangrijke zaken?

De gezondheidszorg en dus ook wij, als bedrijf, zijn continu in beweging om de best mogelijke oplossingen voor onze klanten te kunnen aanbieden. Er staan weer behoorlijk wat ontwikkelingen op de kaart: zoals thermische zelfdesinfectie versus chemische zelfdesinfectie; HLD van endoscopen of toch richting het steriliseren?; het proces moet sneller, maar is dit beter? et cetera. Wij zijn zeer benieuwd naar de uiteindelijke beslissingen en/of uitkomsten!

Steris Netherlands BV (beter bekend als ‘Cantel’ of ‘Medivators’)
Amerikalaan 110
6199 AE  MAASTRICHT-AIRPORT

Website: www.cantelmedical.eu/nl of www.steris.com
E-mail: Brit_Bellen@steris.com
Contactpersoon: Britt Bellen

Steris

Meer informatie

Wil je ook graag bedrijfslid worden en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Patrick Molendijk via patrickmolendijk@sterilisatievereniging.nl.

Patrick Molendijk