Speeddaten op de Dr. Nassau College

Ziekenhuizen en speciale sterilisatiebedrijven zijn regelmatig op zoek naar nieuwe collega’s die het mooie en interessante vak van Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen willen leren. Speeddaten over beroepen op school is een perfecte manier om jongeren met dit mooie vak in aanraking te laten komen. Ferdie Zegwaard deelt zijn ervaring over speeddaten op de Dr. Nassau College in Assen waar zijn dochter op school zit.

Laatst had mijn dochter een speeddate over beroepen van ouders op de Dr. Nassau College in Assen. Toen mijn dochter vertelde dat ik mij hiervoor kon opgeven, twijfelde ik geen moment. Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (MSMH) is namelijk niet erg bekend onder de jeugd, dus dit leek mij een mooie kans om wat over dit mooie beroep te vertellen.

Tijdens de speeddate kwamen er ongeveer 20 tot 25 leerlingen in duo’s langs mijn tafel. Ze stelden mij veel goede en interessante vragen, waardoor ik veel kon vertellen over mijn beroep als MSMH. Er kwamen verschillende beroepen voorbij, zoals een brandweerman, politieman en advocaat. Het was daardoor heel interessant voor de leerlingen en ik hoop dan ook dat dit op veel meer plekken in Nederland gaat gebeuren. Kortom, een geslaagde ochtend.

Steriele groeten,

Ferdie Zegwaard
Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

Heb jij net als Ferdie ook schoolgaande kinderen? Stel ook eens speeddaten voor beroepen voor op hun school. Dé manier om de volgende generatie te inspireren voor ons beroep! Via het secretariaat kun je informatiemateriaal opvragen van SVN.