Stellingen

Bedrijfslid ScanModul®

Binnen onze vereniging hebben we een grote groep bedrijfsleden. Op deze pagina vind je ze allemaal terug. Ook bedrijfsleden zijn heel belangrijk voor SVN, want door kennis te delen met elkaar zorgen we samen voor diverse innovaties binnen ons vakgebied. In deze rubriek komt een bedrijfslid aan het woord. Dit keer is dat ScanModul® .

Korte introductie van jullie bedrijf. Wie zijn jullie?

ScanModul® is een bedrijf in volle expansie dat innovatieve producten en oplossingen voor diverse sectoren in de gezondheidszorg levert.

Naast diverse – al dan niet geautomatiseerde – oplossingen voor opslagbeheer en een keuze aan interne en externe transportmogelijkheden bieden wij na de overname van Belintra eind 2022 ook flexibele oplossingen aan voor veilige medicatiebedeling en mobiele IT en een uniek concept voor de logistieke processen in de CSA/OK-afdelingen.

Door continue productontwikkeling, organische groei en overnames is ScanModul® uitgegroeid tot de grootste Europese leverancier van modulaire systemen. Het bedrijf heeft kantoren en verkoopteams in 9 Europese landen en de USA en exporteert naar +30 markten wereldwijd.

Sinds wanneer zijn jullie bedrijfslid van SVN en waarom?

ScanModul® is sinds 2015 bedrijfslid, maar op een eerder passieve manier. Sinds de overname van Belintra met het uitgebreide Sterisystem® gamma willen we actiever aanwezig zijn op congressen om onze producten voor te stellen en zo bij te dragen aan een verhoogde patiëntveiligheid door een performante logistiek in met name de CSA/OK-afdelingen, maar ook andere afdelingen van de Nederlandse ziekenhuizen.

Wat is de toegevoegde waarde van de door jullie geleverde producten en/of diensten en wat maakt dit zo uniek?

Het Belintra Sterisystem® concept geeft een compleet antwoord voor elke fase in de voorbereiding van steriele sets, hun opslag en het transport heen en terug naar het OK. Dit omvat MDR (EU) 2017/745 Klasse 1 Dry-Base® instrumentennetten en deksels, in hoogte verstelbare inpaktafels, Perfo-Safe® transportmanden en -plateaus voor het verhandelen en stockeren van steriele sets. Voor een betere ergonomie raden we de bijhorende stapelaars voor de draadmanden en -plateaus aan. Verder kunnen we ook het UBeFlex® en UBeTrack™ high-density opslagsysteem voor het stockeren van de sets op unieke locaties aanleveren. Voor zowel intern als extern transport zijn diverse open of gesloten Stericart™ transportwagens beschikbaar in het gamma. Het productportfolio is afgestemd op zowel de DIN als de ISO standaard en kan ook in een combinatie van beide.

We zijn uniek in het feit dat we alle componenten voor de “two-touch” flow – een eerste touch bij het inpakken en een tweede bij het openen in het OK – van de steriele barrière kunnen aanleveren. Het feit dat een inrichting gefaseerd kan uitgerold of uitgebreid worden, is ook een groot pluspunt.

Dat het concept werkt, wordt bewezen door het feit dat andere bedrijven losse componenten van het Sterisystem® concept op de markt brengen, niemand kan echter het volledige portfolio van A tot Z aanbieden. Indien nodig kunnen we op vraag van het ziekenhuis ook maatwerk leveren, mocht het al zeer ruime gamma aan standaardoplossingen niet optimaal zijn in een specifieke context. Specifiek voor dit gamma meer info op: https://belintra.com/nl/product-department/sterilisatie-ok/.

Daarnaast biedt de modulaire aanpak in het ScanCell®, het ScanMo™ en het ScanModul® kastengamma ook veel mogelijkheden voor het transport en de stockage van niet-steriele goederen. ScanModul® is dan ook de uitvinder van de ISO modulaire standaard.

Hoe kijken jullie als bedrijfslid naar de toekomst voor wat betreft innovaties, ontwikkelingen of andere belangrijke zaken in ons werkveld?

Er wordt voortdurend geluisterd naar feedback van gebruikers om het product portfolio te optimaliseren en te streven naar een verhoogde ergonomische ervaring voor de medewerkers binnen het ziekenhuis. Verder werken we ook aan bv. manden, bakken en inzetwanden van gerecycleerd ABS. We verwachten deze eerste producten van gerecycleerd materiaal nog in 2024 te kunnen aanbieden. Onze producten zijn reeds gemaakt van kwalitatieve materialen en door in te zetten op gerecycleerde materialen hopen we als bedrijfslid bij te dragen aan een duurzamere gezondheidssector.

ScanModul® BV
Vleugelboot 32B
3991 CL, Houten

Website: www.scanmodul.comwww.belintra.com
E-mail: info-nl@scanmodul.com
Contactpersoon: Peter van der Hoorn (sales manager)

Meer informatie

Wil je ook graag bedrijfslid worden en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Patrick Molendijk via patrickmolendijk@sterilisatievereniging.nl.

Patrick Molendijk