Oproep Task Force NEN

Task Force op zoek naar uitbreiding van groep experts

Fotocredit: NEN.

Een groep experts start binnenkort mogelijk met het schrijven van een Nederlandse Praktijkrichtlijn (NPR) voor UV-desinfectie of sterilisatie. De nog te formeren Task Force is op zoek naar uitbreiding van de groep experts op dit gebied. Belanghebbenden kunnen zich aanmelden tot 1 augustus 2021. Aanmelden kan via zw@nen.nl.

De afgelopen jaren zijn uiteenlopende toepassingen en methoden voor desinfectie en sterilisatie met UV-licht geïntroduceerd. De COVID-19 pandemie heeft daar nog een versnelling aan gegeven.

In 2020 is de vraag of er normontwikkelingen toegepast kunnen worden of richtlijnen ontwikkeld kunnen worden voor het onderwerp UV-desinfectie of sterilisatie. Dit is vervolgens besproken in de normcommissie ‘Steriliseren en steriliteit’. De normcommissie heeft besloten dat dit onderwerp op het werkprogramma wordt geplaatst. Binnen de normcommissie is een Task Force in oprichting om te inventariseren of er aanverwante normen zijn en vervolgens te kijken hoe de NPR hier het beste op kan aansluiten. Ook wordt vooruitgeblikt richting de toekomst, met mogelijkheid om door te ontwikkelen in het internationale netwerk.

Lees het volledige bericht