Jack van Astenprijs 2017

Jan Hazelhof wint Jack van Astenprijs 2017

Om de twee jaar reikt SVN op de medewerkersdag de Jack van Astenprijs uit. Deze prijs is om Jack van Asten in gedachten te houden en zijn inzet voor het vakgebied te delen. Met enorm veel inzet en overtuigingskracht gaf Jack zich over aan deze taak. Zo heeft hij het valideren van sterilisatieprocessen vormgegeven. Jack was de drijvende kracht achter het volwassen worden van de richtlijnen steriliseren en steriliteit. Zijn werk op het gebied van steriliseren en steriliteit hebben tot een enorme vooruitgang in het veld geleid.

Voor de Jack van Astenprijs komen personen of groepen in aanmerking die lid van de vereniging zijn, dan wel zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt voor de het behalen van de doelen van de vereniging SVN.

De jury* bestaande uit de voorzitters van de regio, voorzitter VDSMH en het dagelijks bestuur heeft unaniem gekozen voor Jan Hazelhof. Ook dit jaar kon de jury kiezen uit meerdere aanmeldingen met een diversiteit aan motivatie.

De jury heeft de volgende motivatie omarmd. Zijn inzet in het vakgebied in regio Noord en zijn ziekenhuizen gaat al meer dan 28 jaar terug. Hij heeft zich ontwikkelt tot DSMH bij een ziekenhuisorganisatie. Hierin heeft hij zich de afgelopen jaar vol passie en overgave gestort op het docent zijn bij de ROC in Zwolle. Hij laat niet aflatende langdurige inspanning voor de opleiding van de MSMH, jaar in jaar uit zien. Elke woensdag is hij docent voor de MSMH opleiding. Vernieuwend en gedreven als het gaat om de processen op de CSA te optimaliseren, te monitoren en deze kennis te delen met zijn studenten. Hierdoor is hij voor veel startende MSMH’s het gezicht van de opleiding.

Jan Hazelhof heeft deze prijs verdiend gewonnen. Van harte gefeliciteerd. De jury hoopt dat hij nog jaren doorgaat met dezelfde inzet en vastberadenheid om kennis te delen en de nieuwe MSMH klaar te stomen voor de toekomst van de CSA in de Nederlandse gezondheidszorg.

* Juryleden: Miranda Bressers, Angelique Fluitman, Jeroen de Geus, Hans Lingeman, Harry Oussoren, Anne van der Eijk en Patrick Molendijk.