Bedrijfslid Cazander Medical

Binnen onze vereniging hebben we een grote groep bedrijfsleden. Op deze pagina vind je ze allemaal terug. Ook bedrijfsleden zijn heel belangrijk voor SVN, want door kennis te delen met elkaar zorgen we samen voor diverse innovaties binnen ons vakgebied. In deze rubriek komt een bedrijfslid aan het woord. Dit keer is dat Cazander Medical.

Korte introductie van jullie bedrijf. Wie zijn jullie?

Cazander Medical is een familiebedrijf wat in 2003 is opgericht door Joan en Ellen Cazander dat alweer 20 jaar bestaat. Dit jaar hebben wij dus wat te vieren! Wij zullen daarom eind dit jaar ter ere van dit 20 jarig bestaan een magazine uitbrengen met zowel persoonlijke verhalen, kijkjes achter de schermen als mooie projecten, binnenkort meer hierover op onze LinkedIn pagina!  Inmiddels is ook de tweede generatie aan boord gestapt. Stephan Cazander, verantwoordelijk voor de buitendienst en innovatieve ontwikkelingen binnen het bedrijf en Sophie Cazander, een creatieve spin, verantwoordelijk voor de binnendienst.

Samen met ons dynamische en ambitieuze team van specialisten bieden wij oplossingen voor medische inrichting, opslag en transport tussen de OK en CSA. Daarnaast leveren wij o.a. disposables voor de afdeling OK en endoscopie.

Sinds wanneer zijn jullie bedrijfslid van SVN en waarom?

Wij zijn vanaf het begin al lid van SVN en onlangs zijn wij bronzen sponsor geworden. Voor ons is dit een prettige manier om in contact te komen met CSA-medewerkers en op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen binnen deze branche. Zo houden wij onze klanten ook up-to-date.

Wat is de toegevoegde waarde van de door jullie geleverde producten en/of diensten en wat maakt dit zo uniek?

Bij ons staat persoonlijke service hoog in het vaandel en wij zijn altijd betrokken bij de klant. Wij zijn loyaal en flexibel, zowel naar onze klanten als naar de leveranciers waarmee wij een langdurige samenwerking hebben.

Samen met één van onze partners, Hupfer, bieden wij totaaloplossingen voor opslag en logistieke bewegingen tussen CSA en OK. Denk hierbij aan zowel in hoogte verstelbare werktafels, transportwagens en draadmanden als modulaire stellingen voor de opslag van sets.

Een goed voorbeeld van zo’n totaaloplossing is ons kar-in-karsysteem, bestaande uit een gesloten transportkar met uitneembare binnenwagen. De binnenwagen, met daarin de ingepakte sets, gaat in zijn geheel door de autoclaaf heen. Vervolgens wordt de binnenwagen middels een trolley in de buitenwagen geplaatst, voor steriel beschermd transport naar de OK of steriel magazijn. Dit systeem minimaliseert het aantal overpakmomenten van sets, verbetert de ergonomie voor de medewerkers en zorgt voor een efficiënte workflow.

Hoe kijken jullie als bedrijfslid naar de toekomst voor wat betreft innovaties, ontwikkelingen of andere belangrijke zaken in ons werkveld?

De nieuwste trends met betrekking tot logistieke opslagsystemen volgen elkaar snel op.

Automatisering in ziekenhuizen is bijvoorbeeld een belangrijk thema en ook de vraag naar duurzame oplossingen neemt steeds meer toe. Samen met leveranciers kijken we naar betaalbare mogelijkheden, waarbij we oude en nieuwe technieken kunnen combineren en implementeren.

Zo blijven wij werken aan het optimaliseren van de workflow tussen OK en CSA.

Cazander Medical
Kastanjelaan 41
3241 BH Middelharnis

Website: https://www.cazandermedical.nl/
E-mail: info@cazandermedical.nl
Contactpersoon: Stephan Cazander

Logo Cazander medical

Meer informatie

Wil je ook graag bedrijfslid worden en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Patrick Molendijk via patrickmolendijk@sterilisatievereniging.nl.

Patrick Molendijk