Steelco Award

Bedrijfslid Steelco Benelux B.V.

Binnen onze vereniging hebben we een grote groep bedrijfsleden. Op deze pagina vind je ze allemaal terug. Ook bedrijfsleden zijn heel belangrijk voor SVN, want door kennis te delen met elkaar zorgen we samen voor diverse innovaties binnen ons vakgebied. In deze rubriek komt een bedrijfslid aan het woord. Dit keer is dat Steelco Benelux B.V.

Korte introductie van jullie bedrijf. Wie zijn jullie?

Steelco Benelux BV is de verkooporganisatie van de Steelco S.p.A, fabrikant van kwalitatief hoogwaardige reiniging, desinfectie en sterilisatieapparatuur gevestigd in het pand van Miele Nederland in Vianen. Als onderdeel van de Miele Group maken wij deel uit van het internationale familiebedrijf Miele. Onze producten zijn ontwikkeld voor diverse marktsegmenten, waaronder de Gezondheidszorg, CSA, Farmacie, Life Science en Laboratorium.

Ons projectteam bestaat uit een multidisciplinair team van deskundigen met ruime praktijkervaring waar je de professionele  ondersteuning, vanaf ontwerp tot en met de oplevering van de afdeling, kunt verwachten. Daarnaast hebben wij een eigen (Miele Professional) serviceorganisatie die gedurende de gehele levensduur van de apparatuur de afdeling bijstaat zodat jouw productiecapaciteit gegarandeerd is.

Wij streven een (inter)nationale rol na als ‘innovatief marktleider’, waarbij diverse teamleden actief participeren in Nationale en Internationale standaardisatie organisaties en werkgroepen bv. SVN, NEN, EN, ISO. Door deel te nemen aan al deze platformen willen wij onze bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van de verschillende werkvelden en patiëntveiligheid.

Sinds wanneer zijn jullie bedrijfslid van SVN en waarom?

Steelco Benelux is als opvolger van Miele Professional al bijna 30 jaar lid en sponsor van de vereniging (per 23 februari 1993). Wij vinden het belangrijk om interactief betrokken te zijn met al onze relaties die verenigd zijn binnen SVN, om kennis, ervaring, deskundigheid te delen en dit uiteraard in combinatie met onze producten, diensten en service.

Wat is de toegevoegde waarde van de door jullie geleverde producten en/of diensten en wat maakt dit zo uniek?

De producten die wij leveren zijn modern, innovatief en bedrijfszeker. Waarbij er ook kritisch is gekeken naar het gebruikersgemak (veiligheid en ergonomie), de procestijden, verbruiken (consumptie) en milieu.

Het onderscheidend vermogen zit in de projectbenadering, elke klant is voor ons uniek; wij zijn een creatief team van uiteenlopende experts die snel inzetbaar zijn en zich co-operatief opstelt totdat de beste oplossing is gevonden. Wij zijn pas tevreden als de gebruiker dat is.

Hoe kijken jullie als bedrijfslid naar de toekomst voor wat betreft innovaties, ontwikkelingen of andere belangrijke zaken?

In een sterk veranderde ziekenhuismarkt zul je als fabrikant van medische hulpmiddelen proactief moeten meegroeien met vooruitstrevende oplossingen en het voor de gebruiker mogelijk maken om ook op de toekomstige behoeften voorbereid te kunnen zijn.

De CSA van de toekomst is modern en functioneel met een focus op verdere digitalisering en automatisering van diverse werkprocessen waardoor de CSA zich verder kan specialiseren. Deze intensieve groei in ontwikkeling vraagt om een zakelijke partner die ze dagelijks hierbij kan ondersteunen met advies op maat en technisch ondersteuning op locatie.

Wij houden daarnaast ook rekening met verschillende belangrijke marktontwikkelingen die van invloed zijn op de bedrijfsprocessen bij onze klanten zoals bijvoorbeeld de vergrijzing (ARBO & personele bezetting), het milieu en duurzaamheid.

Enkele voorbeelden van recente innovaties waar wij mee bezig zijn: automatische be- en ontlaadsystemen, de inpakrobot, de 4D- en NCG-sensoren, Power Pulse Cleaning. Allemaal ontwikkelingen die het werken op de CSA substantieel gemakkelijker maken, kosten zullen besparen en bijdragen aan de verhoging van de patiëntveiligheid.

Steelco Benelux B.V.
De Limiet 2
4131NR Vianen
steelcospa.com

Steelco

Meer informatie

Wil je ook graag bedrijfslid worden en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Patrick Molendijk via patrickmolendijk@sterilisatievereniging.nl.

Patrick Molendijk