Instrumenten

Bedrijfslid Medex Instrumenten Service

Binnen onze vereniging hebben we een grote groep bedrijfsleden. Op deze pagina vind je ze allemaal terug. Ook bedrijfsleden zijn heel belangrijk voor SVN, want door kennis te delen met elkaar zorgen we samen voor diverse innovaties binnen ons vakgebied. In deze rubriek komt een bedrijfslid aan het woord. Dit keer is dat Medex Instrumenten Service.

Korte introductie van jullie bedrijf. Wie zijn jullie?

Medex Instrumenten Service is een dynamisch familiebedrijf dat in 1991 is gestart als medische instrumentmakerij. Anno nu is reparatie en onderhoud aangevuld met onder andere instrument(net)fixatie en ontwikkeling en fabricage van chirurgisch instrumentarium en oplossingen voor de Gipskamer. Ook zijn we distributeur van o.a. hoofdlampen, Bien Air KNO boorsystemen en KNO navigatiesystemen.

Sinds wanneer zijn jullie bedrijfslid van SVN en waarom?

Medex is al jaren lid van de SVN omdat een groot deel van haar klanten zich bevinden op en rond de CSA. Het is belangrijk om met elkaar in gesprek te blijven, van elkaar te leren en met elkaar te groeien. Elk jaar zijn we te vinden op de het altijd goed georganiseerde SVN congres. Het is leuk om dan onze klanten en collega bedrijven te ontmoeten.

Wat is de toegevoegde waarde van de door jullie geleverde producten en/of diensten en wat maakt dit zo uniek?

Medex werkt klantgericht en servicegericht en heeft nauw contact met veel van haar klanten. Door merkonafhankelijke reparatie in eigen huis met een korte omlooptijd helpen wij mee de kwaliteit en continuïteit van het instrumentarium op de CSA en OK te waarborgen. Daarnaast produceren wij onderdelen en instrumentarium op aanvraag. De MDR is hierin een grote uitdaging die wij niet uit de weg zijn gegaan. Doordat de veelzijdigheid van Medex en de Medex producten niet bekend zijn in de markt is een nieuwe website met webwinkel omgeving onder constructie.

Hoe kijken jullie als bedrijfslid naar de toekomst voor wat betreft innovaties, ontwikkelingen of andere belangrijke zaken in ons werkveld?

De MDR is de grootste uitdaging omdat veel instrumenten nu en in de toekomst niet meer leverbaar zijn. Wij krijgen veel aanvragen voor niche producten en producten die uit de markt zijn gehaald. Wij zetten ons in om nu en in de toekomst oplossingen te kunnen blijven bieden met betrekking tot de product beschikbaarheid en verduurzaming van de product life cycle.

Medex Instrumenten Service
Markerkant 10-136E
1316 AL Almere

Website: www.medex-instrumenten.com
E-mail: postbus@medex-instrumenten.com
Contactpersoon: Karin Timmerman

Meer informatie

Wil je ook graag bedrijfslid worden en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Patrick Molendijk via patrickmolendijk@sterilisatievereniging.nl.

Patrick Molendijk