Famos

Bedrijfslid Famos

Binnen onze vereniging hebben we een grote groep bedrijfsleden. Op deze pagina vind je ze allemaal terug. Ook bedrijfsleden zijn heel belangrijk voor SVN, want door kennis te delen met elkaar zorgen we samen voor diverse innovaties binnen ons vakgebied. In deze rubriek komt een bedrijfslid aan het woord. Dit keer is dat Famos.

Korte introductie van jullie bedrijf. Wie zijn jullie?

Famos is een echt familiebedrijf dat in 1945 werd opgericht. Korte lijnen, flexibiliteit en meedenken met de wensen van onze klanten zijn kernwaarden voor ons. We leveren onze producten wereldwijd via een netwerk van distributeurs. In Nederland werken wij ook veelal via distributeurs en in een gezamenlijk traject met de eindgebruiker werken wij naar de best passende oplossing toe.

Famos levert complete inrichtingen voor een CSA m.u.v. de sterilisatoren en wasmachines. Producten zoals seal apparatuur, RVS inrichting, voorreinigingsunits, scopenvoorreinigingsunits, paktafels, transportwagens, stellingen etc. worden allemaal in huis ontwikkeld, getekend en geproduceerd. Ons uitgebreide productassortiment en productiemogelijkheden stellen ons in staat om zowel kleine projecten te doen als ook de complete inrichting van een Sterilisatieafdeling.

Famos heeft een productiefaciliteit in Duitsland waar consumables worden geproduceerd waaronder een uitgebreid assortiment aan labels en etiketten maar ook andere producten zoals Bowie & Dick test packs, sealchecks, Helix testen, instrumentprotectors, containerlabels, etc. Deze producten worden ook door ons ontwikkeld en geproduceerd.

In de loop der jaren heeft Famos een goede naam opgebouwd door kwalitatief hoogstaande producten te ontwikkelen en aan te bieden. Wij zijn in 60 landen actief en hebben tevens een vestiging in het Midden-Oosten. Maar ook Nederland blijft een belangrijke afzetmarkt voor ons omdat wij als Nederlanders veelal vooroplopen met nieuwe ontwikkelingen en hierdoor zal je als bedrijf moeten blijven innoveren om bij te blijven en het voortouw te nemen. Kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. Om dit te kunnen waarborgen zijn wij sinds 2020 ISO 13485 gecertificeerd.

Sinds wanneer zijn jullie bedrijfslid van SVN en waarom?

Famos is al sinds 1998 lid van SVN. SVN stelt ons in staat om in nauw contact te blijven met onze klanten, om ideeën uit te wisselen en kennis te delen. Ook is dit voor ons een platform om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied.

Wat is de toegevoegde waarde van de door jullie geleverde producten en/of diensten en wat maakt dit zo uniek?

Onze grote kracht is dat we maatwerk kunnen leveren. 90% van onze producten wordt op maat gemaakt. Wij ontwerpen en fabriceren onze producten zelf waardoor wij klanten een totaaloplossing aan kunnen bieden. Onze productie beschikt over geavanceerde machines en Famos heeft veel technologische kennis in huis.

Wij denken altijd met onze klanten mee en proberen innovatie met gebruikersgemak te combineren. Samen met onze klanten kijken we welke oplossingen het beste op hun wensen aansluiten.

Wij beschikken over een eigen engineeringsbureau dat ideeën uitwerkt tot eindproducten. Vanuit de 3D tekeningen wordt een natuurgetrouwe afbeelding gemaakt die de gebruiker een zeer realistisch beeld geeft van het te leveren meubel of zelfs van de complete inrichting. Dit zorgt ervoor dat alle vragen en opmerkingen van de klant reeds voorafgaand aan de productie worden opgehelderd. De klant “ziet” zo al in een vroeg stadium precies wat men bestelt.

Hoe kijken jullie als bedrijfslid naar de toekomst voor wat betreft innovaties, ontwikkelingen of andere belangrijke zaken in ons werkveld?

Famos is voortdurend bezig haar producten verder te ontwikkelen zodat deze aan blijven sluiten bij de wensen van onze klanten. Bij een markt die altijd in beweging is voelen wij ons erg thuis en denken wij met onze kennis een mooie bijdrage te kunnen leveren. Door constante uitbreiding en vernieuwing van ons machinepark zijn wij klaar voor de toekomst. Dit jaar hoopt Famos energieneutraal te draaien waardoor onze footprint enkel nog bestaat uit mooie en duurzame producten.

Famos bv
Noorderpoort 20
5916 PJ Venlo

Website: www.famos-medical.com
E-mail: famos@famos.nl
Contactpersoon: Tom van Gardingen

Famos

Meer informatie

Wil je ook graag bedrijfslid worden en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Patrick Molendijk via patrickmolendijk@sterilisatievereniging.nl.

Patrick Molendijk