Dr. Weigert

Bedrijfslid Dr. Weigert

Binnen onze vereniging hebben we een grote groep bedrijfsleden. Op deze pagina vind je ze allemaal terug. Ook bedrijfsleden zijn heel belangrijk voor SVN, want door kennis te delen met elkaar zorgen we samen voor diverse innovaties binnen ons vakgebied. In deze rubriek komt een bedrijfslid aan het woord. Dit keer is dat Dr. Weigert Nederland.

Korte introductie van jullie bedrijf. Wie zijn jullie?

Dr. Weigert Nederland, gevestigd in Assen, is een vertrouwd begrip voor veel mensen die op professionele wijze betrokken zijn bij de reiniging en desinfectie van oppervlakken of producten. Of het nu om ziekenhuizen, om grootkeukens of de voeding- en genotmiddelenindustrie gaat, iedereen kent de reiniging- en desinfectieproducten van Dr. Weigert Nederland die al jaren met succes op de markt worden gebracht.

Dr. Weigert Nederland is hierdoor uitgegroeid tot een totaalleverancier (conceptuele aanbieder). Buiten de bekende neodisher® reiniging- en desinfectiemiddelen, kunnen wij jouw partner worden voor de textiel reinigingsproducten voor de wasserij, de grootkeuken reiniging- en desinfectiemiddelen en alle benodigde facilitaire producten voor de huishoudelijke reiniging.

Kwaliteit, groei en flexibiliteit
Bij Dr. Weigert gaat kwalitatieve groei altijd voor kwantitatieve groei. Waarden als serieusheid, continuïteit en solidariteit zijn nauw verbonden met een dergelijk uitgangspunt. Als basis voor ons handelen geldt een door de jaren heen opgebouwde ervaring en deskundigheid in machinale reiniging en desinfectie. Met deze kennis slagen wij er steeds weer in om in een markt- en toekomstgerichte productontwikkeling met nieuwe innovaties en uitmuntende oplossingen te komen. Een betrouwbare, snelle en flexibele levering aan onze klanten maakt ons concept compleet. Deze structuur staat garant voor snel en flexibel handelen op alle niveaus.

Sinds wanneer zijn jullie bedrijfslid van SVN en waarom?

Wij zijn vanaf 1989 bedrijfslid van SVN. Ons portfolio ten aanzien van reiniging en desinfectie van o.a. medische instrumenten is voor 80% afgestemd voor de activiteiten binnen de CSA’s en endoscopie-afdelingen.

Wat is de toegevoegde waarde van de door jullie geleverde producten en/of diensten en wat maakt dit zo uniek?

De toegevoegde waarde van reiniging en desinfectiemiddelen voor de centrale sterilisatieafdelingen (CSA’s) binnen ziekenhuizen, is van groot belang voor de patiëntveiligheid, de efficiëntie binnen de zorg en de algehele kwaliteit van de gezondheidszorg. Hier zijn enkele aspecten die de toegevoegde waarde van deze producten en diensten benadrukken:

 1. Patiëntveiligheid: De juiste reiniging en desinfectie van medische instrumenten en apparatuur die in direct contact komen met patiënten, is essentieel om infecties en complicaties te voorkomen. Hoogwaardige reiniging en desinfectie dragen bij aan een verminderd risico op kruisbesmetting en infecties, wat de patiëntveiligheid verhoogt.
 2. Kwaliteitsnormen: Ziekenhuizen zijn vaak gericht op het bieden van hoogwaardige zorg aan hun patiënten. Het gebruik van gespecialiseerde reiniging en desinfectiemiddelen die voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en richtlijnen (MDR) voor medische hulpmiddelen, draagt bij aan het handhaven van deze normen en het voorkomen van mogelijke problemen.
 3. Compliance met regelgeving: De gezondheidszorg is sterk gereguleerd, en ziekenhuizen moeten voldoen aan diverse regels en voorschriften met betrekking tot hygiëne en sterilisatie (conform MDR, Dr. Weigert is MDR gecertificeerd). Het gebruik van geschikte reinigings- en desinfectiemiddelen helpt ziekenhuizen te voldoen aan deze regelgeving en voorkomt mogelijke boetes of juridische problemen.
 4. Verlenging van levensduur van apparatuur: Medische apparatuur is vaak kostbaar en moet goed worden onderhouden om de levensduur ervan te verlengen. Geschikte reiniging en desinfectie kunnen corrosie en schade aan instrumenten verminderen, waardoor ziekenhuizen hun investeringen maximaliseren.
 5. Efficiëntie en workflow: Hoogwaardige reiniging en desinfectie dragen bij aan een soepele workflow op de CSA. Goed gereinigde instrumenten zijn gemakkelijker te verwerken en te steriliseren, wat leidt tot een efficiënter proces en minder kans op fouten.
 6. Opleiding en ondersteuning: Weigert biedt als leveranciers van reinigings- en desinfectiemiddelen vaak training en ondersteuning aan CSA personeel in de ziekenhuizen. Dit helpt ervoor te zorgen dat het personeel op de hoogte is van de juiste procedures en optimale praktijken voor reiniging en desinfectie.
 7. Innovatie: Unieke reinigings- en desinfectietechnologieën worden ontwikkeld om aan specifieke behoeften van ziekenhuizen te voldoen. Dit kan bijvoorbeeld technologieën omvatten die effectievere desinfectie mogelijk maken met kortere inwerktijden, wat de algehele efficiëntie verbetert. Denk hierbij ook aan de inzet van concentraten, waarbij vele voordelen naar voren komen.
 8. Onderzoek & Analyse: Mocht het nodig zijn om een probleem met materiaal in het algemeen of een medisch hulpmiddel op te lossen zoals bijvoorbeeld verkleuring, stress-cracking of corrosie dan bieden we uitgebreide knowhow en onderzoeksfaciliteiten aan als uitgebreide wateranalyses, raster elektronen onderzoek (REM-MEM) om de samenstelling van verkleuring/aanslag vast te stellen om gericht naar de probleem oorzaak te kunnen zoeken.

De uniekheid van deze producten en diensten kan liggen in de specifieke formuleringen van reinigings- en desinfectiemiddelen, het aanbieden van uitgebreide training en ondersteuning, het naleven van zeer strikte normen en regelgeving, en het aanpassen van oplossingen aan de individuele behoeften van elk ziekenhuis. Ziekenhuizen kunnen kiezen voor een leverancier als Dr. Weigert die afgestemde oplossingen bieden en die passen bij specifieke situaties en prioriteiten, wat de gezondheidszorg in die faciliteiten optimaliseert.

Hoe kijken jullie als bedrijfslid naar de toekomst voor wat betreft innovaties, ontwikkelingen of andere belangrijke zaken?

Neodisher MediClean advanced
Enzymatisch reiniging component, hoog geconcentreerde vloeistof

 • Maximale resultaten voor optimale efficiëntie en behoud van hulpbronnen
 • Uitstekend reinigingsvermogen met minimale dosering
 • Dosering direct na de watertoevoer in de reinigingsfase
 • Verhoogde efficiëntie bij het verwijderen van doffe verkleuringen en afzettingen
 • Geeft de instrumenten glans
 • De vermindering van biofilms werd gecontroleerd en bevestigd op basis van ISO/TS 15883-5:2005
 • Bij gebruik voor handmatige voorreiniging is naspoelen van de reinigingsoplossing voor de daaropvolgende machinale reiniging niet nodig
 • Een neutralisatiestap is niet vereist
 • Gemakkelijk af te spoelen

Verwijdert effectief resten van opgedroogd en gedenatureerd bloed, eiwit, vet, slijm, secretie en botresten en is tegelijkertijd zeer zacht voor de materialen. Ondersteunt het verwijderen van bio films. Voldoet aan de actuele aanbevelingen van het Robert Koch Instituut (RKI) voor de behandeling van medische producten die het risico op een overdracht van de nieuwe variant van de ziekte van Creutzfeldt-Jakob (vCJD) minimaliseren.

Dr. Weigert Nederland BV
Balkendwarsweg 3
9405 PT Assen

Website: www.drweigert.nl
E-mail: rudolf.vanderlinde@drweigert.nl
Contactpersoon: Rudolf van der Linde

LOGO Dr.Weigert

Meer informatie

Wil je ook graag bedrijfslid worden en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met Patrick Molendijk via patrickmolendijk@sterilisatievereniging.nl.

Patrick Molendijk