Vacature Algemeen bestuurslid voor onze beroepsvereniging SVN

Kom jij het bestuur versterken

Draag jij onze vereniging een warm hart toe? Vind je het leuk bestuurlijk actief te zijn? SVN is op zoek naar een Algemeen bestuurslid.

Sterilisatie Vereniging Nederland (SVN) is een vereniging die het vergroten van kennis, deskundigheid, innovatie, kwaliteit en professionaliteit op het gebied van desinfectie, reiniging, sterilisatie, beheren en transporteren van medische hulpmiddelen nastreeft. SVN wil zich op krachtige wijze positioneren in de Nederlandse gezondheidszorg. Daarbij wil SVN haar leden ondersteunen en stimuleren en de onderlinge contacten bevorderen. De vijf speerpunten van SVN zijn het samenbrengen van kwaliteit en efficiency, een toegankelijk kennisplatform, ontwikkeling MSMH, meedoen aan internationale ontwikkelingen en samenwerkingsverbanden uitbreiden en verstevigen.

Met ingang van maart 2020 zoeken wij een enthousiaste, betrokken en gedreven persoon die in samenwerking met de overige bestuursleden de uitdaging aangaat om SVN verder te ontwikkelen. Ben je in staat om mede het boegbeeld te zijn van onze vereniging, kun je goed netwerken, organiseren, bemiddelen en ben je communicatief vaardig? Lees dan onderstaand profiel.

Profiel algemeen bestuurslid  (M/V)

Structuur van de vereniging

• Algemene Leden Vergadering, het hoogst besluitvormend orgaan binnen de vereniging
  • Bestuur bestaande uit:
    • Dagelijks bestuur (voorzitter, secretaris en penningmeester)
    • Minimaal 2 en maximaal 7 andere bestuursleden
  • Regionale werkgroepen
  • Landelijke werkgroepen
  • Secretariaat
  • De vereniging vertegenwoordigt ca. 800 leden

Profiel Algemeen Bestuurslid

• Vind je het leuk om je, naast je werk, bezig te houden met allerlei onderwerpen die raakvlakken hebben met de onderwerpen waar onze beroepsvereniging voor staat?
  • Vind je het daarnaast leuk om met anderen hierover te discussiëren en kun je je mening onderbouwen en zowel mondeling als schriftelijk goed uitdragen?
  • Beschik je over goede sociale vaardigheden en ben je een teamplayer?
  • Vind jij het leuk om betrokken te zijn bij werkgroepen, commissies en congressen?

Dan is Algemeen bestuurslid zeker wat voor jou!

Wat we van je verwachten in het algemeen:

• Je zet je met enthousiasme in voor de vereniging met een flinke dosis doorzettingsvermogen!
  • Je bent bij de maandelijkse bestuursvergadering van SVN aanwezig.
  • Je verricht het nodige vertegenwoordigerswerk.
  • Je kunt goed en helder communiceren; dat is belangrijk om de standpunten van SVN en haar leden uit te dragen. Daarnaast kan je goed samenwerken om zo met het andere bestuursleden SVN te vertegenwoordigen.
  • Je bent goed bereikbaar per telefoon en e-mail
  • Je bent verantwoordelijk voor jouw eigen portefeuille. Dit betekent dat je de onderwerpen die jij interessant vindt uitzoekt. Ook heb je een analytische en creatieve houding om zo het optimale uit je portefeuille te kunnen halen.

Benoeming:

• Moet lid zijn van de SVN
  • Wordt voorgedragen door één van de vier regio`s van de SVN of door het bestuur SVN

Meer weten?

Wil je meer weten over de functie van Algemeen bestuurslid? Neem contact op met Patrick Molendijk via secretaris@sterilisatievereniging.nl.