Gezonde ambitie

St. Antonius Ziekenhuis | Teamhoofd Centrale Sterilisatie Afdeling

Daarom wil je in het St. Antonius werken als teamhoofd Centrale Sterilisatie Afdeling

Leidinggeven op een dienstverlenende afdeling waar techniek en logistiek samenkomen. De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein, Utrecht en Woerden zoekt een teamhoofd voor 36 uur per week. In deze baan draag jij bij aan de vele boeiende thema’s en projecten en neem je het team mee in een snel veranderende omgeving.

Dit ga je doen

Binnen de CSA liggen mooie uitdagingen op jou te wachten. Je geeft leiding aan een team van ca 28 CSA-medewerkers en CSA-medewerkers in opleiding. Een van jouw belangrijkste taken is het bouwen aan een goed werk- en leerklimaat waarin je medewerkers optimaal kunnen presteren. Jij begeleidt en coacht hen hierbij en zorgt dat de voorwaarden hiervoor aanwezig zijn. Samen met het afdelingshoofd CSA en je collega teamhoofden vorm je het leidinggevend team. Gezamenlijk ontwikkelen jullie beleid, jaarplannen en afdelingsbegroting en bouwen jullie aan het verder professionaliseren van de afdeling CSA. Je draagt bij aan verschillende projecten van de afdeling of eenheid, zoals gedifferentieerde rooster- en planningsmethodiek, procesoptimalisatie en OK/CSA-goederen en instrumentenlogistiek. Je werkt primair op de locatie Nieuwegein en daarnaast ook regelmatig op de CSA/SRD in Utrecht en Woerden.

Onze gezonde ambitie

Werken in het St. Antonius betekent werken in een van de grootste topklinische opleidingsziekenhuizen van Nederland. Bij ons staan, naast de beste patiëntenzorg, innovatie en onderzoek centraal. Wij bieden (hoog)complexe zorg op meerdere locaties. Onze klinische speerpunten zijn hart & vaat, longen en kanker. We werken vanuit vertrouwen, we leren samen om te verbeteren én we waarderen verschillen. Zo zetten onze ruim 6.500 betrokken collega’s zich dagelijks in om onze missie ‘samen zorgen voor kwaliteit van werken’ waar te maken.

Hier ga je werken

De Centrale Sterilisatie Afdeling is van groot belang voor het ziekenhuis. Immers, zonder goed instrumentarium kan er niet geopereerd, onderzocht of behandeld worden. Onze taak is het reinigen, desinfecteren en steriliseren van medische instrumenten. Ook de scopenreinigingsdienst (SRD) valt onder onze verantwoordelijkheid. De CSA maakt deel uit van het OK-IC-centrum en is verdeeld over de locaties Nieuwegein, Utrecht en Woerden, met elk zijn eigen dynamiek. Binnen de CSA vind je een gedreven en divers team van medewerkers. Onder het motto: “Samen maakt Top” zijn we met elkaar voortdurend bezig om onze dienstverlening en onze samenwerking te verbeteren.

Bekijk de dynamiek van onze CSA door de ogen van onze teamleden in onze introductievideo, waar verschillende medewerkers zich aan jou voorstellen. Zo krijg je een beeld van de expertise en diversiteit binnen ons team.

Jouw talenten

Het team van de CSA kijkt uit naar een leider zoals als jij: krachtig en mensgericht met een duidelijke visie op en ervaring met het motiveren en stimuleren van teams in veranderprocessen. Je weet weerstanden om te buigen en medewerkers mee te krijgen in een veranderende omgeving. Daarvoor is sensitiviteit en daadkracht nodig. Je bent een verbinder die eigenaarschap bij medewerkers vergroot en een veilige aanspreekcultuur creëert. Zo bouw je een hecht team en een goed werkklimaat. Je durft hierin ook je eigen grenzen aan te geven en bespreekbaar te maken. Je bijt je graag vast in nieuwe materie en maakt je dit snel eigen. Met jouw overstijgende blik ben je in staat te doorzien wat het team nodig heeft en wat de consequenties van je beslissingen zijn. Je bent gericht op samenwerking, resultaat en optimale dienstverlening. Daarbij beschik je over goed zakelijk inzicht.

Om als Teamhoofd CSA aan de slag te gaan beschik je in elk geval over:

 • Hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur aangevuld met een managementopleiding;
 • Enkele jaren leidinggevende ervaring;
 • Goede communicatieve en coachende vaardigheden;
 • Kennis van (zorg)logistiek is een pre maar niet vereist.

Wij bieden jou

 • Een zelfstandige baan vol afwisseling waar je volop mogelijkheden hebt om je persoonlijk te ontwikkelen;
 • Een jaarcontract voor 36 uur per week met zicht op een vast dienstverband;
 • Een bruto maandsalaris tot maximaal € 4.842 (FWG 55 Cao Ziekenhuizen) bij een 36-urige werkweek, afhankelijk van je ervaring en contractomvang;
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, o.a. een 13e maand en aantrekkelijke pensioenregeling en een urenbudget in te zetten voor bijv. ouderschapsverlof of extra vakantiedagen;
 • Diverse extra’s naar keuze met fiscaal voordeel, denk bijv. aan korting op een nieuwe fiets, je sportabonnement, mobiel, tablet of laptop;
 • Extra reiskostenvergoeding met fiscaal voordeel;
 • Deelname aan het ‘Sterk in je Werk’-programma en ons online platform Antonius Fit.

Solliciteren naar deze baan

Word jij ons nieuwe teamhoofd? Stuur ons voor 1 juni a.s. je motivatiebrief en cv en via de website neem ons mee in jouw enthousiasme en ervaring voor deze functie. Je hoort z.s.m. of je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek.

Heb je vragen naar aanleiding van deze vacature? Bel dan met Renate Kalshoven, Afdelingshoofd CSA, T 088-3206613. Zij heeft alle details en vertelt je graag meer.