Radboudumc | Gediplomeerd medewerker sterilisatie medische hulpmiddelen (of reeds in opleiding)

1198
Radboudumc

Functieomschrijving
Wij, de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)van het Radboudumc, werken doorlopend aan een ‘Talentpool’ van (bijna) gediplomeerde medewerkers die, nu of in de toekomst, geïnteresseerd zijn in een superleuke baan met veel afwisseling in ons academisch ziekenhuis. Dit op een afdeling met goede arbeidsvoorwaarden en mooie nieuwbouwplannen voor de toekomst, waar je werkt met bijzondere instrumenten en waar je elke dag nieuwe dingen leert.

Ook als we even niet direct een vacature hebben, komen we graag met je in contact. Stuur jij ons een passend cv en blijkt tijdens een meeloopdag op onze CSA dat we bij elkaar passen, dan nemen we je op in onze Talentpool. Zodra we een vacature hebben die jou op het lijf geschreven is, nodigen we je uit voor de sollicitatieprocedure.

** Op dit moment hebben we ruimte voor meerdere nieuwe collega’s, die op korte termijn bij ons kunnen starten!!**

“Mensen zien niet vaak wat wij doen, maar ons werk is écht onmisbaar. Zeker bij onvoorziene situaties, zoals grote verkeerstrauma’s.”

Werken in een verantwoordelijke functie en meegroeien in de ambities van onze afdeling
Als medewerker steriele medische hulpmiddelen bij de CSA van het Radboudumc, verricht je werkzaamheden die bijzonder belangrijk zijn voor goede, veilige en verantwoorde zorg aan patiënten. Je werkt met uitzicht op een vast dienstverband, in een divers team op één van de grootste sterilisatieafdelingen van Nederland, bij een betrouwbare werkgever die goed bereikbaar is met het openbaar vervoer en die plezier en vitaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Jij bent ervoor verantwoordelijk dat alle reinigings-, desinfectie- en sterilisatiewerkzaamheden efficiënt en volgens de laatste kwaliteitseisen worden uitgevoerd. Denk hierbij aan het uitvoeren van de voorgeschreven reinheid- en functionaliteitstesten. Maar je houdt je bijvoorbeeld ook bezig met het assembleren en verpakken van medische hulpmiddelen en met het bedienen van sterilisatieapparatuur.

Omdat we onderdeel zijn van een academisch ziekenhuis met veel specialismen, kom je regelmatig in aanraking met bijzondere en ingewikkelde instrumenten. In ons ziekenhuis kennen we ongeveer 1.400 verschillende chirurgische sets die (soms met spoed) bij ons behandeld worden. Soms specifieke instrumenten die je nergens anders tegenkomt. Deze sets blijven door technologische ontwikkelingen ook veranderen. Daarom vinden wij het belangrijk dat je tijdens je loopbaan blijft leren.

Bovendien staan we als afdeling aan de vooravond van grote veranderingen. We hebben grootse nieuwbouwplannen. Ook zijn er plannen voor het moderner maken van onze processen. We doen er als team alles aan om altijd de hoogste kwaliteit te leveren en landelijk de beste te zijn in ons vakgebied. Nu en in de toekomst. En jou als medewerker steriele medische hulpmiddelen bieden we veel kansen om mee te groeien in onze ambities.

Kijk eens naar een filmpje wat we gemaakt hebben over de CSA en waarin je een goed beeld krijgt van het werk wat we doen en hoe belangrijk dit is voor het ziekenhuis.

Kom jij binnenkort ons team versterken?

Profiel
Medewerkers die zich willen blijven ontwikkelen en die 100% gaan voor onze ambities.

Je hebt een afgeronde opleiding Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen of je bent nu met deze opleiding bezig. Je bent een echte aanpakker en je vindt het uitdagend om ook met ingewikkelde en bijzondere instrumenten te werken. Je wilt jezelf blijven ontwikkelen in je vak, je kunt goed samenwerken, je bent collegiaal en je vindt het leuk om bij te dragen aan de ambities die we als team hebben.

Daarnaast kun je prima zelfstandig werken en je verantwoordelijkheid nemen. In je werk ben je altijd secuur, je kunt omgaan met protocollen en werkinstructies, maar je kunt ook onder tijdsdruk kwaliteit leveren. Ook als onze interne en externe klanten met spoed instrumenten nodig hebben. Werken op onze CSA betekent dus dat je op een snelle en accurate manier moet kunnen schakelen en prioriteiten kan stellen.

Vanwege onze diensten is het belangrijk dat je binnen 50 minuten bij het Radboudumc kan zijn. Tijdens het werken draag je werkkleding en een OK muts. Daarnaast is het gebruik van make-up en wimperextensions binnen de CSA niet toegestaan vanwege mogelijke invloed op het steriliseren van de medische hulpmiddelen.

We zijn op zoek naar collega’s die zich herkennen in de Radboud manier van werken.

Organisatie

De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)
Samen gaan voor kwaliteit en maximaal bijdragen aan de beste zorg voor patiënten.

Als medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH)werk je met ongeveer 35 collega’s binnen de CSA, onderdeel van de afdeling Apotheek van het Radboudumc. De CSA is verantwoordelijk voor het leveren van hoogwaardige steriele medische hulpmiddelen. Onder onze klanten vallen vooral de OK’s, maar ook labs, afdelingen, poli’s. Daarnaast hebben we ook klanten van buiten het Radboudumc. Onze kerntaken bestaan uit het reinigen, desinfecteren, controleren, onderhouden en steriliseren van chirurgische instrumenten en steriele medische hulpmiddelen. Ons werk is cruciaal voor veilige en betrouwbare zorg aan patiënten. Daarom staat bij ons in alles kwaliteit voorop. Er wordt hard gewerkt op onze CSA, in een leuke, collegiale sfeer. Zo dragen wij maximaal bij aan goede en veilige patiëntenzorg binnen het Radboudumc.

Het Radboudumc
Het Radboudumc wil vooroplopen in de ontwikkeling van duurzame, innovatieve en betaalbare gezondheidszorg. En daarmee aan de gezondheid van mens en maatschappij in Nederland en daarbuiten. Onze missie is dan ook: To have a significant impact on healthcare. Bekijk zelf hoe dat zich uit in onze strategie.

Lees meer over wat werken bij het Radboudumc betekent en wat onze medewerkers daarover vertellen.

Arbeidsvoorwaarden

  • Het betreft een contract voor 24-36 uur per week, voor bepaalde tijd.
  • Afhankelijk van kennis en ervaring vindt inschaling plaats in schaal 5: min € 1989 – max € 2839 bruto per maand bij volledig dienstverband (excl. vakantiegeld en eindejaarsuitkering).

Bij indiensttreding vragen wij om een verklaring omtrent gedrag (VOG) en vindt er een screening plaats op basis van het aangeleverde cv. De procedure hiervoor verloopt via de afdeling HR van het Radboudumc.

Lees meer over de arbeidsvoorwaarden en sollicitatieprocedure binnen het Radboudumc.

Opmerkingen en contactinformatie
Eerst ervaren, dan pas solliciteren? Kom eerst een dagdeel meelopen!

Voor alle aanvullende vragen over de functie kun je contact opnemen met de Talentpoolbeheerder via talentpoolcsa.apo@radboudumc.nl. Voor solliciteren, gebruik het online sollicitatieformulier.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures stellen wij niet op prijs.