OLVG

OLVG – Amsterdam | Medewerker steriele medische hulpmiddelen

Wil jij als enthousiaste medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH) ook fulltime of parttime aan de slag bij hét stadsziekenhuis van Amsterdam? Bij OLVG bieden we jou een fijne en gezellige werkomgeving. De machines op onze afdeling zijn kort geleden volledig vernieuwd, waardoor je komt te werken met een volledig moderne en efficiënte Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA)!

Over de functie

Jij bent onze expert op het gebied van reiniging-/desinfectie, controle en sterilisatie. Met veel passie zorg je dagelijks voor steriele instrumenten en medische hulpmiddelen. Jij beseft dat jouw werk essentieel is voor het uitvoeren van operaties en behandelingen!

De werkzaamheden zijn volgens een wisselend rooster van maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 15.30 uur of van 15.00 uur tot 23.30 uur. Het streven is dat je 1x per 3 weken een week lang avonddienst zult hebben. Daarnaast zal je 1 x per 2 maanden ingeroosterd worden in een weekend dienst, tussen 8:30 en 17:00 uur en zijn er bereikbaarheidsdiensten van 17:00 tot 20:00.

Werkomgeving

De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) is gevestigd bij OLVG op locatie West. Op deze afdeling worden medische hulpmiddelen gereinigd, gedesinfecteerd, gecontroleerd en gesteriliseerd. We leveren een belangrijke bijdrage aan veilige patiëntenzorg binnen onder andere het operatiekamercomplex, poliklinieken, diverse (verpleeg-)afdelingen en diverse externe klinieken en behandelcentra.

Onze afdeling verwerkt jaarlijks circa 170.000 instrumentsets. Voor beide locatie van het OLVG, Oost en West. Bovendien zijn de machines op de CSA van OLVG volledig vernieuwd en maken we gebruik van de nieuwste hightech reinigings- en sterilisatieapparatuur! Daarnaast hebben we ook een nieuw instrumentenvolgsysteem wat jouw werkzaamheden vergemakkelijken.

Bij OLVG hebben we écht aandacht voor elkaar. We vinden elke mening belangrijk. Zo heb je bij de CSA de mogelijkheid om mee te denken over vernieuwingen en veranderingen. Daarnaast zijn de lijnen op onze afdeling kort en communiceren we open en eerlijk. Zo vertelt ook Ilham (MSMH): “Bij OLVG voel ik mij echt thuis. Mijn werk wordt gewaardeerd en we hebben een hele goede sfeer op onze afdeling!”
Naast je dagelijkse werkzaamheden wordt je ook uitgenodigd om mee te denken en te beslissen over een nieuwe CSA welke onderdeel zal worden van het nieuwe OK-complex in West. De voorbereidingen zijn al begonnen en jouw mening telt bij het bepalen van de inrichting.

Functie-eisen

We verleggen de bekende weg als het bijdraagt aan het resultaat. En bedenken het liefst hoe het nóg beter kan. Op eigen wijze en met elkaar. Daarom sta jij ook voor servicegerichtheid, ben je daadkrachtig en nauwkeurig. Jouw werk is een essentiële factor binnen de hoogwaardige zorg van OLVG.

Dit neem je ook mee:

  • een diploma Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen
  • een proactieve en zelfstandige werkwijze en verantwoordelijkheidsgevoel voor de kwaliteit die door onze afdeling wordt geleverd
  • een flexibele instelling en goede beheersing van de Nederlandse taal

Lees de volledige vacature en solliciteer direct!