Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen / ondersteunend medewerker OK

1103
Sint Maartenskliniek vacature

Bij de Sint Maartenskliniek, een gespecialiseerd ziekenhuis met een grote reputatie, draait alles om houding en beweging. Daarbij zoeken we al ruim 80 jaar naar steeds betere en innovatieve behandelingen om patiënten verder in beweging te brengen. Dit doen we vanuit onze kernspecialismen orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding. De patiënten zijn zeer tevreden over de kwaliteit van onze zorg. En medewerkers waarderen de kleinschaligheid van de kliniek, het specialistische werk, de collegiale sfeer op de afdelingen, en de korte lijnen. Ze zijn trots op de hoge waardering van onze patiënten en de innovativiteit van de kliniek.

Zo zijn we bijvoorbeeld het grootste expertisecentrum voor Orthopedie in Nederland, dat nationaal en internationaal veel aanzien geniet voor haar behandeling van (complexe) aandoeningen aan de wervelkolom, gewrichtsvervangende reconstructieve chirurgie, reuma-chirurgie, kniechirurgie en voet- en enkelchirurgie.

Op de operatieafdeling van de Sint Maartenskliniek worden geavanceerde orthopedische operaties uitgevoerd, waaronder microchirurgie, uitgebreide wervelkolom- en specifieke gewrichtschirurgie. We beschikken over een operatiecomplex, bestaande uit zes operatiekamers en een sterilisatie­afdeling.

In verband met uitbreiding van het OK-complex zijn we  voor de Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA), zo spoedig mogelijk op zoek naar een gediplomeerde en geaccrediteerde

MEDEWERKER STERIELE MEDISCHE HULPMIDDELEN (MSMH) / ONDERSTEUNEND MEDEWERKER OK

voor 27 – 36 uur gemiddeld per week (= 75% – 100%)

De functie

Samen met 14 collega’s draag je zorg voor de sterilisatie van alle instrumenten die in de kliniek gebruikt worden en voor het beheer van de voorraad steriele sets. Je verzorgt de voorbehandeling en desinfectie, de controle, het samenstellen, het verpakken, het steriliseren en de opslag van de instrumenten en materialen. Je bedient diverse reinigingsapparaten en sterilisatoren. Je stelt instrumenten- en materialenpakketten samen aan de hand van voorschriften en verricht een aantal administratieve werkzaamheden.

Daarnaast ligt er nog een taak als ondersteunend medewerker OK. Daar ben je met 6 collega’s verantwoordelijk voor de bezorging van materialen en middelen op de juiste plek binnen en buiten het OK-complex. Je bestelt tijdig voldoende materialen en middelen voor het totale OK-complex. Tevens beheer je de voorraad op de OK en vult deze tijdig aan. Je bied algemene operationele ondersteuning binnen het OK-complex, voornamelijk gericht op logistieke processen, materialen en middelen. Bij toerbeurt ben je werkzaam in de steriele opdek waarbij je samen met de OK assistent verantwoordelijk bent voor het steriel openen van de pakketten en het opdekken van de overzettafels voor de operatie.

Je beheert en controleert opslag en verloopdata van de steriele middelen. Je fungeert als contactpersoon voor de centrale sterilisatie afdeling en steriel magazijn. Binnen het OK-complex ben je aanspreekpunt voor alle logistieke processen.

Onze wensen

Je hebt kennis van en ervaring met sterilisatietechnieken en je bent in het bezit van het diploma sterilisatieassistent of medewerker steriele medische hulpmiddelen. Het is een pre indien je  hiervoor geaccrediteerd bent bij de SVN. Je werkt snel, nauwkeurig en ordelijk. Je hebt gevoel voor hygiëne, bent collegiaal, stressbestendig en je beschikt over doorzettingsvermogen. Daarnaast heb je een klant- en servicegerichte houding en je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken.

Je hebt en behoudt overzicht over de werkzaamheden die gedaan moeten worden. Ruime ervaring als gediplomeerd sterilisatieassistent is gewenst, bij voorkeur heb je kennis van orthopedische instrumentennetten. Het is een pre indien je bekend bent met CS Steriel van HIX (instrumentenvolgsysteem).

Tevens ben je bereid tot het volgen van de opleiding logistiek medewerker OKC aan de HAN te Nijmegen of je bent reeds in het bezit van een diploma logistiek medewerker OKC.

Werktijden

Je werkt in 3 verschillende diensten van: 07:30–17:00 uur, 08:00–17:30 uur, 09:30–19:00 uur. In het weekend heb je af en toe een bereikbaarheidsdienst van 12:00-20:00 uur (per dag). Je hebt geen nachtdiensten.

Om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers te waarborgen, is het verstrekken van een actuele Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Wij bieden

Een uitdagende, afwisselende en leerzame functie, in eerste instantie voor de duur van één jaar. De salariëring en arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO-Ziekenhuizen. De functie is ingedeeld in functiegroep 35 en het salaris bedraagt, afhankelijk van relevante ervaring, minimaal € 1.792,– en maximaal € 2.665,– bruto per maand op fulltime basis (= 36 uur per week). Daarnaast bieden wij conform de CAO-Ziekenhuizen 8,33% eindejaarsuitkering, 8,33% vakantietoeslag en een goede pensioenvoorziening.

Informatie en sollicitatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met D. de Graaf-Meijaard, teamleider van de Centrale Sterilisatie Afdeling, telefoon (024) 352 8218.

Stuur je motivatiebrief met cv vóór woensdag 1 mei 2019 naar werken@maartenskliniek.nl, gericht aan de Sint Maartenskliniek, Personeel & Organisatie, t.a.v. mevrouw M. Beunes, P&O adviseur, onder vermelding van vacaturenummer 34/2019.

Deze vacature wordt gelijktijdig intern en extern bekend gemaakt, waarbij geldt dat interne kandidaten bij gelijke geschiktheid voorrang hebben op externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.