Jeroen Bosch Ziekenhuis | Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

3739
Jeroen Bosch MSMH

Operatiecentrum

Centrale Sterilisatie Afdeling + Logistiek OK

Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

36 uur

Welkom “medewerker steriele medische hulpmiddelen” wij zijn op zoek naar jou!

Want ben jij onze nieuwe collega die op basis van uitstekende deskundigheid verantwoordelijkheid neemt voor je professioneel handelen? Lees dan snel verder…

Het Operatiecentrum
Het operatiecentrum van het Jeroen Bosch is volop in ontwikkeling. Ons uitgangspunt is dat we geloven in een organisatie waarin eenieder vanuit zijn kracht werkt. We geloven dat dat de manier is om de best mogelijke patiëntenzorg te kunnen leveren.

Het  Operatiecentrum beschikt over 16 hypermoderne operatiekamers. Het  OK complex en CSA is in 2011 opgeleverd met daarin state-of-the-art voorzieningen waaronder robotchirurgie, endo-suites en een interventiekamer. Door een groot en divers aanbod aan operaties staat het JBZ vooraan met het ontwikkelen van nieuwe technieken. Daarnaast beschikt de OK over 63 zogenaamde holding- en recoverybedden waar patiënten voorbereid worden op hun operatie en na de operatie worden opgevangen. Het operatiecentrum beschikt over een 24 uurs recovery. De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) gaat mee in de ontwikkeling van nieuwe technieken om haar dienstverlening te professionaliseren. Om die reden worden er hoge eisen gesteld aan de medewerkers op de afdeling.

Wat ga je doen?

Werken op de CSA is erg gevarieerd. Als medewerker SMH verricht je negen verschillende kerntaken die passen in de keten van bevoorrading en sterilisatie van medisch materiaal en hulpmiddelen.

Deze 9 kerntaken betreffen:

 • (Retour) logistiek niet steriele (medische) hulpmiddelen en flexibele scopen;
 • Reinigen en steriliseren van medische hulpmiddelen en flexibele scopen;
 • Samenstellen en controleren van instrumentensets;
 • Verpakken van instrumentarium;
 • Signaleren, anticiperen en registreren van gebeurtenissen in relatie tot patiëntveiligheid of wijze van samenwerking binnen en tussen afdelingen;
 • Bevoorraden van operatiecentra, poliklinieken en verpleegafdelingen;
 • Klaarzetten van materialen en middelen;
 • Opruimen van niet gebruikte materialen en middelen;
 • Beheren van voorraden op de operatiecentra.

Naast deze kerntaken werk je aan één of meerdere aandachtsgebieden. Dit zijn taken op het gebied van deskundigheidsbevordering en kwaliteitsverbetering. De aandachtsgebieden zijn nodig om continu te verbeteren, snel te kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen en te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan de kwaliteit, veiligheid, effectiviteit en doelmatigheid van de patiëntenzorg.

Aandachtsgebieden:

 • Dagcoördinatoren Ondersteuning: één persoon op CSA en één persoon op OK;
 • Procesbevordering en kwaliteit & patiëntveiligheid;
 • Instrumentenvolgsysteem (IVS) en overige registratiesystemen;
 • Assortimentsbeheer: t.b.v. instrumentarium en disposables;
 • Flexibele endoscopen;
 • Techniek, machinepark en huisvesting;
 • Commissie scholing en leerlingenbegeleiding;
 • Arbo, BHV, houdingscoördinatoren;
 • Veiligheid Incident Melden (VIM).

Wat vragen wij van jou?

Je bent in het bezit van de opleiding medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH) of je zit in het 2e leerjaar van de opleiding MSMH aan het Summa College. Ook ben je in het bezit van de opleiding medische terminologie of je bent bereidt  deze op korte termijn te volgen.

Je bent een bevlogen medewerker met een positieve houding ten aanzien van ontwikkelingen binnen de afdeling en het operatiecentrum. Je hebt kwaliteit en klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Je neemt je verantwoordelijkheid en bent continu gericht op het optimaliseren van de dienstverlening. Je kunt snel schakelen, bent stressbestendig en werkt doelgericht. Verder ben je een echte teamplayer, stem je zaken goed af, handel je bewust ten aanzien van aspecten van patiëntveiligheid en geef je op een constructieve manier feedback.

Wij bieden

Een dynamische en uitdagende baan in eerste instantie voor de duur van 1 jaar, afhankelijk van ontwikkelingen binnen de afdeling en organisatie. Je komt te werken in een topklinisch ziekenhuis, binnen een enthousiast en gedreven team. Inschaling vindt plaats in functiegroep 35 minimaal €1.938 en maximaal € 2.882,- bruto per maand bij een 36-urig dienstverband. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen . Duurzaamheid vindt het JBZ belangrijk en daarom vergoeden wij ruim woon-werkverkeer indien je reist met het openbaar vervoer of de fiets.

Interesse in deze vacature?

Wil je graag een dag meelopen op de CSA kijk dan eens op onze website https://oc.werkenbijhetjbz.nl/, of kom eens een kop koffie drinken! Mocht je hierna geïnteresseerd zijn bieden wij de mogelijkheid een dag mee te lopen op de CSA zodat je een goede indruk kunt krijgen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ilonka van Kasteren, unithoofd CSA/OK ondersteuning , telnr. 073-553 2218/06-22296791  Je cv en motivatiebrief kun je versturen via het online sollicitatieformulier. We nemen na ontvangst van je sollicitatie contact met je op om het vervolg van de procedure te bespreken.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand of heb je iemand in je netwerk die wel in deze functie past? Geef gerust onze gegevens door en deel deze vacature.

Disclaimer

 • Deze vacature is gelijktijdig intern en extern geplaatst. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.
 • Het overleggen van een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) is onderdeel van de sollicitatieprocedure.
 • Het invullen van een vragenlijst m.b.t. de arbeidsgezondheidskundige screening is onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis is een topklinisch ziekenhuis met 640 bedden en ruim 4.000 medewerkers. We staan voor Positieve Gezondheid. Alles wat we doen, is er op gericht het gezondheidswelzijn van de mensen om ons heen te verhogen. Onze medewerkers spelen daarbij uiteraard een zeer belangrijke rol. Meer informatie over de strategische koers van het Jeroen Bosch Ziekenhuis vind je in het JBZ Magazine.

NB: Indien je niet in het bezit bent van een diploma medewerker steriele medische hulpmiddelen verzoeken wij je niet te reageren op deze vacature.