Welkom M.S.M.H. wij zijn op zoek naar jou! 36 uur

1889
Jeroen Bosch MSMH

Het operatiecentrum van het Jeroen Bosch is volop in ontwikkeling. Ons uitgangspunt is dat we geloven in een organisatie waarin eenieder vanuit zijn kracht werkt. We geloven dat dat de manier is om de best mogelijke patiëntenzorg te kunnen leveren.

Het  Operatiecentrum beschikt over 16 hypermoderne operatiekamers. Het  OK complex en CSA is in 2011 opgeleverd met daarin state-of-the-art voorzieningen waaronder robotchirurgie, endo-suites en een interventiekamer. Door een groot en divers aanbod aan operaties staat het JBZ vooraan met het ontwikkelen van nieuwe technieken. Daarnaast beschikt de OK over 63 zogenaamde holding- en recoverybedden waar patiënten voorbereid worden op hun operatie en na de operatie worden opgevangen. Het operatiecentrum beschikt over een 24 uurs recovery. De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) gaat mee in de ontwikkeling van nieuwe technieken om haar dienstverlening te professionaliseren. Om die reden worden er hoge eisen gesteld aan de medewerkers op de afdeling.

Voor de afdeling CSA zijn we op zoek naar een taakvolwassen medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH): een zelfbewuste medewerker die op basis van uitstekende deskundigheid verantwoordelijkheid neemt voor haar/zijn professioneel handelen. Zowel in het handelen gericht op de gebruikers van de afdeling, als in het handelen en samenwerken met collega’s in en buiten het JBZ.

De functie

Werken op de Centrale Sterilisatie Afdeling is erg gevarieerd. Als medewerker SMH verricht je negen verschillende kerntaken die passen in de keten van bevoorrading en sterilisatie van medisch materiaal en hulpmiddelen.

Deze 9 kerntaken betreffen:

  • (Retour) logistiek niet steriele (medische) hulpmiddelen en flexibele scopen;
  • Reinigen en steriliseren van medische hulpmiddelen en flexibele scopen;
  • Samenstellen en controleren van instrumentensets;
  • Verpakken van instrumentarium;
  • Signaleren, anticiperen en registreren van gebeurtenissen in relatie tot patiëntveiligheid of wijze van samenwerking binnen en tussen afdelingen;
  • Bevoorraden van operatiecentra, poliklinieken en verpleegafdelingen;
  • Klaarzetten van materialen en middelen;
  • Opruimen van niet gebruikte materialen en middelen;
  • Beheren van voorraden op de operatiecentra.

Naast deze kerntaken werk je aan één of meerdere aandachtsgebieden. Dit zijn taken op het gebied van deskundigheidsbevordering en kwaliteitsverbetering. De aandachtsgebieden zijn nodig om continu te verbeteren, snel te kunnen reageren op nieuwe ontwikkelingen en te voldoen aan de hoge eisen die gesteld worden aan de kwaliteit, veiligheid, effectiviteit en doelmatigheid van de patiëntenzorg.

Aandachtsgebieden:

  • Dagcoördinatoren Ondersteuning: één persoon op CSA en één persoon op OK;
  • Procesbevordering en kwaliteit & patiëntveiligheid;
  • Instrumentenvolgsysteem (IVS) en overige registratiesystemen;
  • Assortimentsbeheer: t.b.v. instrumentarium en disposables;
  • Flexibele endoscopen;
  • Techniek, machinepark en huisvesting;
  • Commissie scholing en leerlingenbegeleiding;
  • Arbo, BHV, houdingscoördinatoren;
  • Veiligheid Incident Melden (VIM). 

Het profiel

Je bent in het bezit van de opleiding medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH) op MBO-niveau 3. Ook ben je in het bezit van de opleiding medische terminologie of ben je bereid deze op korte termijn te behalen.

Je bent een betrokken en bevlogen medewerker met een positieve houding ten aanzien van ontwikkelingen binnen de afdeling en het operatiecentrum. Je neemt je verantwoordelijkheid, staat voor kwaliteit en bent continu gericht op het optimaliseren van de dienstverlening. Je bent hierbij proactief en durft initiatieven te tonen. Verder ben je een echte teamplayer, stem je zaken goed af en geef je op een constructieve manier feedback.

Je hebt klantgerichtheid hoog in het vaandel staan. Overtuigingskracht is van belang bij het vertegenwoordigen van de afdeling. Je kunt snel schakelen, bent stressbestendig en werkt doelgericht. Verder handel je bewust ten aanzien van aspecten van patiëntveiligheid, die relevant zijn voor deze functie.

Wij bieden

De functie van medewerker steriele medische hulpmiddelen (gediplomeerd) is ingedeeld in FWG 35 (maximaal € 2. 665,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband).  De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen, waaronder een eindejaarsuitkering en goede opleidingsmogelijkheden. Duurzaamheid vindt het JBZ belangrijk en daarom vergoeden wij ruim woon-werkverkeer indien je reist met het openbaar vervoer of de fiets.

Interesse gewekt?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ilonka van Kasteren, unithoofd CSA/OK ondersteuning via 073-553 2218. Je cv en motivatiebrief kun je versturen via het online sollicitatieformulier.

Past de geschetste functie niet bij jou, maar ken je iemand of heb je iemand in je netwerk die wel in deze functie past? Geef gerust onze gegevens door en deel deze vacature. 

Jeroen Bosch Ziekenhuis

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis richten we ons op het bieden van voortreffelijke zorg. Zorg die veilig en gastvrij is en waarin een open dialoog mogelijk is tussen zorgverlener en patiënt. Zorg die gegeven wordt in een stimulerende omgeving, waarin wij continu streven naar verbetering en kennisoverdracht. Bijvoorbeeld door onderzoek, samenwerking met andere zorgpartners en bedrijven en door het opleiden van jonge medische en andere professionals. Zorg waarbij gewerkt wordt vanuit één kerngedachte: Aandacht maakt ’t beter.

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit ’s-Hertogenbosch is een groot STZ-ziekenhuis met ruim 760 bedden en ruim 4000 medewerkers. De 260 medisch specialisten zijn binnen het JBZ georganiseerd in de Bossche Specialisten Coöperatie (BSC). Het JBZ verzorgt samen met de BSC de medisch-specialistische zorg in de regio ’s-Hertogenbosch en Bommelerwaard. Bijzondere aandachtsgebieden zijn minimaal invasieve (robot)chirurgie en ketenzorg.

NB: Indien je niet in het bezit bent van een diploma medewerker steriele medische hulpmiddelen verzoeken wij je niet te reageren op deze vacature, tenzij je in het 2e leerjaar zit van de opleiding MSMH aan het Summa College.