Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen (OR Sterilizer, vrijwillig)

601
Mercy Ships

Kom jij werken op ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip? Internationale christelijke hulporganisatie Mercy Ships biedt al veertig jaar gratis medische hulp in landen in Afrika via schepen met vrijwilligers. Voor ons schip Africa Mercy zoeken we medewerkers op de CSA-afdeling. Ga jij het avontuur aan? 

Beschikbare perioden

19 augustus – 22 december 2018 en 6 januari – 1 juni 2019.

Waar kom je terecht en wat ga je doen?

Op de Africa Mercy geven we gratis medische hulp in de vorm van operaties in diverse specialismen, met de verpleegkundige zorg die daarbij nodig is. Je werkt in een team van vier mensen op onze sterilisatieafdeling en hebt de zorg voor het reinigen, desinfecteren, controleren, samenstellen en steriliseren van de instrumentensets en medische hulpmiddelen. Deze afdeling heeft de beschikking over twee machines voor reiniging/desinfectie en twee stoomautoclaven. Een gedeelte is handwerk.

De CSA maakt deel uit van een OK-complex van vier operatiekamers en een recovery. Het ziekenhuis omvat verder een verpleegafdeling voor tachtig bedden, een laboratorium, röntgenfaciliteiten en mogelijkheden voor fysiotherapie. Tijdens een werkperiode in een land in Afrika (tien maanden) verblijven er ongeveer 450 mensen aan boord, waaronder 50-60 kinderen die aan boord naar school gaan.

Dit zoeken we:

 • Diploma Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen.
 • Kennis van sterilisatietechnieken en de bediening van autoclaven.
 • Kennis en ervaring in het gebruik en de zorg voor alle instrumenten en medische apparatuur die gebruikt wordt op een OK.
 • Minimaal twee jaar ervaring op een CSA in een ziekenhuis of ZBC.
 • Fysieke kracht is nodig in verband met mogelijk langdurig staan, of tillen van een gewicht van maximaal dertien kilo.
 • Goede schriftelijke en mondelinge communicatie.
 • Goede beheersing van de Engelse taal (voertaal op het schip).
 • Beschikbaarheid voor minimaal zes weken – enkele maanden.

Dit bieden we:

 • Een unieke ervaring op ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip.
 • Door het belangrijke werk dat je doet maak je deel uit van de verandering die patiënten ondergaan; een verandering die normaal gesproken voor hen niet bereikbaar zou zijn.
 • Mogelijkheid om kennis te maken met de patiënten aan boord.
 • Het weekend biedt een optie om van boord te gaan en de omgeving in het Afrikaanse land beter te leren kennen.

Wat zijn de kosten?

Alle medewerkers aan boord zijn vrijwilligers die betalen aan de organisatie om te werken. De vergoeding voor kost en inwoning is 700 USD per maand. Hiervoor heb je een slaapplek ter beschikking in een van de vele (meerpersoons) hutten aan boord en worden er drie maaltijden per dag voorzien. Verdere kosten zijn: vliegreis naar Guinee (West-Afrika), vaccinaties en een ziektekostenverzekering. Omdat Mercy Ships niet van regeringswege wordt ondersteund en we volledig afhankelijk zijn van donaties, is er geen mogelijkheid om een salaris te geven.

Wil je meer informatie?

Kijk eens op www.mercyships.nl/FAQ en neem contact op met Eric Vis van de HR-afdeling op het kantoor van Mercy Ships Holland in Rotterdam, via 010-3107901 of eric.vis@mercyships.nl.