Manouk van de Ridder

Manoek gaat een nieuwe uitdaging aan

Beste Leden van SVN,

Helaas moet ik jullie mededelen dat ik ga stoppen op de CSA. In februari begin ik aan een nieuwe opleiding op de radiologie binnen het St. Antonius Ziekenhuis. Het was een moeilijke beslissing, ik heb hele mooie dingen mogen doen, zowel binnen als buiten SVN. Daarnaast heb ik ook veel mensen binnen dit vakgebied leren kennen waar ik veel van heb kunnen leren.

In 2018 begon ik op de scopedesinfectie in het UMC Utrecht en in februari 2019 mocht ik beginnen met de opleiding op de CSA. Op deze afdeling voelde ik mij als een vis in het water. De opleiding ging mij goed af en het werken op de afdeling vond ik een verrijking op mijn studie. Wat ik geleerd heb, heb ik meteen kunnen toepassen in de praktijk, fantastisch!

Bij mijn praktijkexamen ben ik in eerste instantie voor de onderdelen vuile ruimte en schone ruimte gezakt. Ik baalde hier enorm van maar ben vervolgens veel gaan oefenen en leren, hierdoor ben ik uiteindelijk alsnog geslaagd!

Na het slagen ben ik fulltime gaan werken op de afdeling en heb ik mij kunnen verdiepen in de innovatie van de CSA. Zo was ik met een aantal collega’s advanced user van de geautomatiseerde CSA. Dit was erg interessant en een uitbereiding van het werk dat ik al deed. Daarnaast werd ik specialisme deskundige van het WKZ, daarbij hield ik mij bezig met het verbeteren van het contact tussen de OK en de CSA.

Na twee jaar vond ik het tijd voor verandering en ben ik gaan werken in het St. Antonius Ziekenhuis op de CSA. Nieuwe mensen leren kennen en leren werken op een andere afdeling heeft mij ook veel gebracht.

Vervolgens ben ik in 2021 gestart in de werkgroep audiovisueel. Als ik zie wat we allemaal hebben gemaakt en met welke passie en liefde dat gemaakt is, kijk ik daar erg trots op terug. We begonnen de werkgroep met Jan Karstens (Karstens Mediamakers), Nico Strik (cameraman), Martijn Gerittsen (lid) en Thijs Besemer (lid). Het was voor ons allemaal nieuw en toch hebben we één van de best bekeken video’s gemaakt. We zijn vervolgens met zijn allen uiteten geweest en hebben een super leuke tijd gehad. Helaas zijn Martijn en Thijs allebei gestopt en is de groep vervangen door Cedrique Peiter en Jos van Veen. Dit hebben ze allebei supergoed gedaan.

Nu ga ik de werkgroep en de CSA verlaten voor mijn volgende nieuwe uitdaging. Ik kijk er erg naar uit, en wens iedereen het beste voor in de toekomst.

Groet Manoek van de Ridder

 

Nieuwe commissieleden gezocht

Lijkt jou het leuk om deel te nemen aan de audiovisuele werkgroep of wil je graag weten wat dit inhoudt? Meld je dan aan via: voorzitter@sterilisatievereniging.nl