Gerrit Jan Borghuis wint verkiezing beste praktijkopleider 2018

951
Beste praktijkopleider Overijssel

Gerrit Jan Borghuis uit Rijssen is de beste praktijkopleider voor MBO-studenten van de provincie Overijssel in de sector Specialistisch Vakmanschap. Dit maakte de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) op 17 juli jl. bekend.

MBO-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

Gerrit Jan leidt sinds 1995 MBO-studenten op. Op de werkvloer van het bedrijf leren ze praktische en sociale vaardigheden. Gerrit Jan is blij verrast met de prijs: “Wij vinden het belangrijk dat studenten bij ons leren in de praktijk omdat het daadwerkelijk uitvoeren van de werkzaamheden in de praktijk de student uiteindelijk maakt tot een vakbekwaam medewerker steriele medische hulpmiddelen. Uiteindelijk zijn wij als MSMH een belangrijke schakel voor een goede, veilige patiëntenzorg. We blijven investeren in het opleiden van MBO studenten.”

Maandag 19 november organiseren de MBO Raad en SBB de Dag van het MBO. Dan kiest een jury de beste MBO-student van Nederland. Op dat evenement worden ook de overallwinnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland noemen.

Met de verkiezing van het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider van Nederland vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 247.000 erkende leerbedrijven en ruim 300.000 praktijkopleiders voor MBO-studenten. Met stageplekken en leerbanen nemen zij gemiddeld de helft van de opleidingstijd van de 500.000 MBO-studenten voor hun rekening.