Ziekenhuis Gelderse Vallei | Leerling Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen

1240
Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ben jij ambitieus, leergierig en wil je alles leren over het werken in een ziekenhuis als medewerker steriele medische hulpmiddelen (MSMH)? En vind je het leuk om door te leren en je te specialiseren? Dan is de functie van leerling MSMH bij Ziekenhuis Gelderse Vallei (ZGV) zeker wat voor jou!

Jouw baan
Tijdens de tweejarige opleiding werk je als leerling MSMH drie dagen per week in de praktijk op onze Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) en ga je een dag per week naar school. Vanaf je eerste werkdag maak je kennis met verschillende instrumentensets en medische hulpmiddelen. Je werkt als leerling direct mee binnen ons team, onder goede begeleiding van een praktijkopleider en met hulp van je gediplomeerde collega’s. Je maakt kennis met de verschillende werkzaamheden en leert hoe je instrumentensets reinigt, desinfecteert, controleert en samenstelt. Ook leer je hoe je medische hulpmiddelen op een goede manier verpakt, steriliseert en vervolgens distribueert naar het operatiekamercomplex en de (poli)klinieken. Daarbij zorg je voor de registratie van je handelingen en je controleert dagelijks of apparatuur wel goed functioneert. Dit doe je allemaal volgens de vastgestelde richtlijnen. Je bent als leerling msmh dus een onmisbare schakel in ons ziekenhuis, want zonder jou kunnen de zorgmedewerkers hun werk niet optimaal doen! 

Wat breng jij mee

 • een afgeronde opleiding op mbo niveau 3 en je wilt graag de tweejarige opleiding mbo-3 tot medewerker steriele medische hulpmiddelen volgen aan het ROC (Leiden, Eindhoven of Zwolle)
 • een goede beheersing van de Nederlandse taal, in woord en geschrift
 • stressbestendigheid, want het kan best wel hectisch op de afdeling zijn
 • flexibiliteit, om onregelmatige diensten te werken (avond-, weekend- en bereikbaarheidsdiensten)
 • nauwkeurigheid, klantgerichtheid en een gezonde dosis fitheid, om fysiek zware werkzaamheden uit te kunnen voeren
 • initiatief in het zelfstandig oppakken van werkzaamheden, maar je werkt daarnaast ook graag in teamverband 

Hier ga je werken
De CSA van Ziekenhuis Gelderse Vallei is een moderne en leuke afdeling met ongeveer 30 gedreven collega’s die gaan voor kwaliteit en het continu verbeteren van onze dienstverlening. Wij zijn verantwoordelijk voor de reiniging, desinfectie en sterilisatie van medische hulpmiddelen en flexibele scopen. We hebben veel aandacht voor bijscholing, begeleiding en accreditatie en bieden veel ruimte en mogelijkheden om te blijven groeien binnen het vakgebied, in een omgeving met continue ontwikkeling en vernieuwing.

Bij ons krijg je

 • een afwisselende en boeiende opleiding in een dynamisch ziekenhuis van 32 uur per week
 • tijdens je opleiding word je beloond volgens de leerlingovereenkomst conform de cao Ziekenhuizen
 • het is onze intentie om je na het afronden van de opleiding en je diplomering een vast contract aan te bieden, de functie is dan gewaardeerd in schaal 35 van de cao Ziekenhuizen (minimaal € 1.938 en maximaal € 2.882 bruto per maand bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week)
 • arbeidsvoorwaarden conform de cao Ziekenhuizen: wij bieden onder andere een vaste eindejaarsuitkering en een vakantietoeslag van 8,33%, een reiskostenvergoeding woon-werkverkeer en diverse opleidingsmogelijkheden
 • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden passend bij onze speerpunten, zoals korting op je sportabonnement

Direct solliciteren of meer informatie

Interesse in deze functie? Solliciteer dan via onze website www.werkenbijgeldersevallei.nl. Wil je meer weten over deze functie? Neem dan contact op met Jetty Baars, teamleider facilitair bedrijf via 0318 435992. Zij vertelt je er graag meer over.