Dijklander Ziekenhuis | Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen gediplomeerd 24-36 uur

1673
Dijklander Ziekenhuis

De afdeling

Ons moderne OK-complex bestaat uit tien klinische operatiekamers waar 140 medewerkers werken. De afdeling OK is onderverdeeld in de units OK Anesthesie, OK Chirurgie, de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling), polikliniek verrichtingen, de polikliniek pre-operatief en pijnbestrijding en het dagcentrum. De vakgroep Anesthesiologie maakt ook onderdeel uit van onze afdeling OK.

De CSA reinigt, desinfecteert en steriliseert alle instrumenten die gebruikt worden op de operatiekamers, poliklinieken en de verloskamers. Ook worden alle instrumenten door de CSA samengesteld. Omdat de unit werkt binnen het OK-complex en zijn er zeer korte lijnen met de OK.

Het CSA-team bestaat uit veertien medewerkers. Het team kenmerkt zicht door de goede samenwerking, communicatie is heel belangrijk binnen de afdeling want alle processen zijn nauw op elkaar afgestemd.

Je nieuwe baan

Met jouw opleiding en ervaring weet jij precies hoe je het logistieke proces rond de te steriliseren instrumenten moet organiseren. Samen met je collega’s zorg je ervoor dat alles op dit gebied tiptop in orde is en weet je op deskundige wijze je werk uit te voeren. Je deelt graag je kennis hierbij over maar staat ook open voor de expertise van anderen.

Denk hierbij verder aan de volgende werkzaamheden:

 • het verzamelen, ontvangen en selecteren van medische hulpmiddelen;
 • het reinigen, desinfecteren, samenstellen van sets, steriliseren en vrijgeven van steriele medische hulpmiddelen;
 • het opslaan en distribueren van steriele medische hulpmiddelen (SMH);het reinigen en desinfecteren van Flexibele Endo scopen;
 • het meedraaien in de avond-, nacht- en weekend bereikbare diensten.

Benieuwd naar de ervaringen van onze Dijklanders? Lees hier de verhalen van Ilse Wammes en Ruud Bennis, beiden medewerker steriele medische hulpmiddelen.

Wie ben jij?

Wij zijn op zoek naar een door en door Dijklander. Je bent een doorpakker. Iemand die weet dat je samen meer bereikt dan alleen en dat kenmerkt jou. Je bent dan ook collegiaal en hecht waarde aan een goede onderlinge samenwerking. Daarbij maak je zaken bespreekbaar en weet je ook met het team te relativeren met een vleugje humor.

Daarnaast:

 • ben je in het bezit van een Mbo-diploma Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen;
 • weet jij als geen ander hoe je te werk moet gaan in deze functie;
 • werk je nauwkeurig, oplettend en hygiënisch;
 • beschik je over enig technisch inzet en heb je kennis van automatisering. 

Wat bieden wij jou?

 • Een door en door Dijklander werkplek. Een werkplek waar oprechte interesse, lef en nuchterheid hand in hand gaan.
 • Daarbij ondersteunen wij jou graag met diverse opleidingsmogelijkheden, bij ons kan je doorontwikkelen.
 • Wij bieden je een omgeving die uitnodigt om de grenzen van je vakbekwaamheid steeds te verleggen, we geven je ruimte, verantwoordelijkheid en steun om doelstellingen te behalen.
 • De arbeidsvoorwaarden voor Dijklanders zijn geregeld in de Cao-Ziekenhuizen, het salaris is overeenkomstig met functiegroep FWG 35 (minimaal € 1.938,00 en maximaal € 2.882,00 bruto per maand op fulltime basis). Onderdeel hiervan is de eindejaarsuitkering, vakantiegeld en goede pensionering bij PFZW.
 • De locaties van het Dijklander Ziekenhuis zijn goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Vanuit Amsterdam rij je lekker tegen de file in.
 • Wij vinden een balans tussen inspanning en ontspanning Zo hebben wij bijvoorbeeld actieve personeelsvereniging, maar ook een bedrijfsreglement waarbij met voordeel bijvoorbeeld een fiets kan worden aangeschaft. Ook kun je via ‘CultuurWerkt’ met korting gebruik maken van diverse kunst- en cultuuractiviteiten.
 • Het betreft een aanstelling voor de duur van 1 jaar voor 24 – 36 uur per week. Wij gaan uit van een langdurige samenwerking en geven je dus uitzicht op een vast dienstverband.

Interesse?

Solliciteer direct online en jouw sollicitatieprocedure gaat van start. Wil je eerst nog even doorvragen? Neem over de vacature gerust contact op met Frank Matthesius, hoofd CSA, via telefoonnummer 06 16 92 19 89.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt door ons niet op prijs gesteld.