Dijklander ziekenhuis

Dijklander Ziekenhuis | Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen gediplomeerd

Ontdek onze dynamische OK-omgeving! Werk flexibel, communiceer direct met de OK, en zie direct de impact van je werk op hoogstaande zorg. Solliciteer nu en maak het verschil in ons hechte CSA-team. Jouw Dijklander avontuur begint hier!

De afdeling

Op onze locaties werken ruim 3.000 medewerkers waaronder zo’n 900 verpleegkundigen en 290 medisch specialisten in 26 medische specialismen. Ook dragen ruim 300 vrijwilligers hun zorgsteentje bij.

Ons OK-complex bestaat uit vijftien operatiekamers waar circa 140 gedreven professionals werken. De afdeling OK is onderverdeeld in de units OK, Anesthesie, OK Chirurgie, de CSA (Centrale Sterilisatie Afdeling) polikliniek verrichtingen, de polikliniek pre-operatief en pijnbestrijding en het dagcentrum. Omdat de unit werkt binnen het OK-complex zijn er zeer korte lijnen met de OK. De CSA, jouw speelveld, speelt een cruciale rol door alle gebruikte instrumenten op de operatiekamers, poliklinieken en verloskamers te reinigen, desinfecteren en steriliseren. Binnen het OK-complex zorgen korte communicatielijnen voor een vlotte samenwerking met de OK. Jij maakt deel uit van het CSA-team, een hecht gezelschap van 27 professionals die uitblinken in samenwerking en waar alle processen naadloos op elkaar zijn afgestemd.

Wat maakt jouw rol als Medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen uniek bij het Dijklander?

Flexibiliteit in rooster: Onze organisatie begrijpt het belang van een flexibel rooster. Als medewerker steriele medische hulpmiddelen bieden wij jou de mogelijkheid om in overleg met je team een rooster samen te stellen dat bij jouw persoonlijke behoeften past. Werk en privé in balans!

CSA vast aan de OK: Wij geloven in snelle, directe communicatie en samenwerking. Onze CSA is fysiek verbonden met het OK-complex, waardoor je letterlijk een steenworp verwijderd bent van de operatiekamers. Dit bevordert niet alleen een efficiënte workflow, maar zorgt ook voor directe interactie met OK-teams, wat essentieel is voor een soepel verlopend sterilisatieproces.

Direct Inzicht in Je Werk: Bij ons zie je direct waar je het allemaal voor doet. Het resultaat van je inspanningen is zichtbaar in de operatiekamers en poliklinieken. Of je nu medische hulpmiddelen verzamelt, reinigt, desinfecteert of steriliseert, je draagt direct bij aan de optimale voorbereiding van het medische team. Je ziet de impact van je werk op de kwaliteit van de zorg die we bieden.

Je nieuwe baan

Met jouw opleiding en ervaring weet jij precies hoe je het logistieke proces rond de te steriliseren instrumenten moet organiseren. Met jouw expertise organiseer je het logistieke proces rondom te steriliseren instrumenten feilloos. Samen met jouw collega’s zorg je ervoor dat alles tiptop in orde is, en je voert je werk met deskundigheid uit. Kennis delen is jouw tweede natuur, terwijl je ook openstaat voor de expertise van anderen.

Denk hierbij verder aan de volgende werkzaamheden:

  • het verzamelen, ontvangen en selecteren van medische hulpmiddelen;
  • het reinigen, desinfecteren, samenstellen van sets, steriliseren en vrijgeven van steriele medische hulpmiddelen;
  • het opslaan en distribueren van steriele medische hulpmiddelen (SMH);
  • het reinigen en desinfecteren van Flexibele Endo scopen;
  • het meedraaien in de avond-, nacht- en weekend bereikbare diensten.

Benieuwd naar de ervaringen van onze Dijklanders? Lees hier het verhaal van Ruud Bennis, medewerker steriele medische hulpmiddelen.

Interesse?

Lees de volledige vacature en solliciteer direct!